It trends 2023

IT-Trends 2023

IT Tech Trends 2023 - Quotec

Share

30 december 2022

Welke IT-trends zijn in 2023 doorslaggevend? Dat is een vraag die veel bedrijven bezighoudt.

Met de start van het nieuwe jaar, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de aankomende trends. Er zijn enorm veel ontwikkelingen, maar welke zijn het meest relevant? Wij hebben de belangrijkste trends voor jou op een rijtje gezet, zodat jij duurzaam en toekomstbestendig het nieuwe jaar tegemoet gaat.

Pionieren, schaalvergroting en optimalisatie

Deze thema’s geven de komende drie jaar richting aan de versnelling van de digitale transformatie. Pionieren vergroot de betrokkenheid van medewerkers en klanten. Daarnaast kan het ook talent aantrekken en behouden, wat jouw bedrijf een boost geeft.

Schaalvergroting maakt jouw onderneming betrouwbaarder en flexibeler. Zo kun je beter inspelen op zakelijke vereisten. Als laatste biedt optimalisatie een solide basis voor het verbeteren van je bedrijfsvoering, het versnellen van digitalisering en het beperken van risico’s.

IT-Trends

Het versnellen van digitale transformatie is belangrijker dan ooit. Door de IT-trends van 2023 toe te passen, kun je jouw bedrijfsvoering digitaal transformeren en bijdragen aan de strategische doelstellingen van jouw bedrijf.

1. Robotische procesautomatisering (RPA)

RPA automatiseert bedrijfsprocessen. Denk aan bijvoorbeeld het interpreteren van applicaties, het verwerken van transacties, het verwerken van gegevens, of zelfs het beantwoorden van e-mails. RPA is handig bij het verzamelen en opslaan van diverse gegevens op afdelingen als finance, klantenservice en HR.

Het grootste voordeel is dat RPA taken automatiseert die jouw medewerkers uitvoeren. Hierdoor kunnen jouw medewerkers focussen op creatievere- en productievere werkzaamheden. Daarnaast bespaart het kosten, bespaart het tijd en vermindert het de kans op fouten.

2. Low-code/no-code (LCNC)

LCNC is een manier om toepassingen te maken, zonder code te hoeven schrijven. Dit vergemakkelijkt het maken van applicaties. Er zijn steeds meer mogelijkheden om in ‘drag en drop’ omgevingen efficiënt digitale tools te maken. Het enige nadeel is dat er geen mogelijkheden zijn voor maatwerk. Quotec kan desgewenst maatwerk code toevoegen aan kant-en-klare modules.

3. Hybride werken

Hybride werken nemen we mee naar 2023. Steeds meer mensen verwachten vaker thuis te werken. Dit vraagt extra inspanningen van IT-afdelingen, om hybride werken zo comfortabel mogelijk te maken.

4. Artifical Intelligence (AI)

AI bestaat al even, maar wordt steeds verder ontwikkelt. We gebruiken AI om dagelijkse taken als zoeken op het internet, online winkelen en het beheren van agenda’s. ‘No-code AI-oplossingen’ en ‘As a Service’ platformen worden in 2023 steeds volwassener en toegankelijker. Nieuwe AI-versterkte producten en diensten worden gecreëerd om verschillende taken voor iedereen eenvoudiger te maken. Zoals recentelijk presenteerde OpenAI het ChatGPT-AI-model waarmee gebruikers gesprekken kunnen voeren.

5. Transparante supply chain

Ondanks dat dit geen IT-trend is, heeft de nieuwe Duitse Supply Chain Act wel impact op de IT-sector. In 2023 moeten organisaties met meer dan 3.000 werknemers die zakendoen in Duitsland hun supply chain controleren op gespecificeerde mensenrechten- en milieurisico’s, overtredingen melden en ernaar handelen.

2023, wat een opties!

Het afgelopen jaar hebben wij veel bedrijven tal van veranderingen in hun bedrijfsorganisatie zien aanbrengen. De nadruk werd gelegd op efficiëntie, het migreren naar de Cloud, het optimaliseren en automatiseren van processen, enzovoort.

Dankzij technologieën zoals AI, blockchain, cloud computing, extended reality of robotica, naast vele andere, wordt een toekomst gecreëerd zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie en bedrijfsgroei. Maar hoe pas je dit toe in 2023?

Of je op zoek bent naar een specifiek innovatief model om je bedrijf te optimaliseren of je wilt een volledige digitale transformatie doorvoeren rondom urenregistratie en RPA. Wij zitten altijd boven op de nieuwste technologische trends en helpen jou bij het toepassen van al deze thema’s.

Vanuit die innovatie en efficiëntie bieden wij verschillende digitale oplossingen voor jouw bedrijf. Wij helpen jou bij het vinden van die oplossing die het beste past bij jouw behoefte. Zo hebben wij in 2022 hele mooie producten ontwikkeld, zoals:

  • HR-tools en urenregistratie 4.0 voor (zzp) bemiddelaars, detacheerders en de industrie.
  • Quotec’s referral recruitment die een boost geeft aan employer branding en het wervingsproces.
  • De DURF!-app die in samenwerking met het Urker voortgezet onderwijs, bedrijfsleven, welzijnsinstellingen, sportverenigingen, vrijetijdsbesteding en cultuurclubs de Urker jongeren snel en eenvoudig aan hen verbinden volgens het IJslandse preventiemodel.
  • Voor de industrie, de Shift-logger. Shiftlogging en log’s van de operators, shiftleaders en productmanagers.
  • Salesportalen. Versterk de klantreis door een krachtige tool te bieden bij de keuze van producten en versterk daarmee je sales. Verhoog je omzet en haal meer orders binnen met een sales-, product-, offerte-, of order portaal.
  • Kortom, niets is ons te gek. Wij denken graag met jou en de beschikbare technieken mee. Ook in 2023!

Quotec, trots op ons werk.

Share

0%