Klaar voor de wkb

Klaar voor de WKB?

Wist u dat, vanaf 1 januari 2023

De Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB) gevolgen heeft voor iedereen die in de bouw werkt: opdrachtgevers, opdrachtnemers en toezichthouders.
Het doel? De bouwkwaliteit verbeteren. Aantoonbaar, dus bouwbedrijven moeten kunnen aantonen dat het bouwwerk voldoet aan de afspraken en regelgeving.
Er bestaan twijfels over of de sector er klaar voor is. Om bedrijven te helpen bij het voldoen aan de nieuwe regelgeving, heeft Quotec een app ontwikkeld die jou helpt bij de opbouw van projectdossiers! Simpel en overzichtelijk!

  • Opbouwen van projectdossier
  • Fotograferen van werkzaamheden
  • Informatie snel terug vinden
  • Registratie van uren en materialen

Onze voordelen

Informatie snel terugvinden

Informatie snel terug te vinden of samen te stellen, of het nu gaat om een compleet projectdossier, een specifieke e-mail, werktekening, video of calculatie, door middel van de metadata in het DMS heb je je opgeslagen documenten in no-time bij de hand.

Informatie veilig bewaren

Informatie veilig te delen met collega’s óf partners. Iedereen die toegang heeft tot de informatie kan deze zien, lezen en/of bewerken. Intern en extern. Elk bestand is maar één keer aanwezig. Daardoor zijn wijzigingen direct beschikbaar en raadpleeg je altijd het juiste exemplaar. 24/7, op elk moment, vanaf elk device en elke locatie.

Werkstromen organiseren

Werkstromen te organiseren. Zo kun je taken, acties en tijdlijnen vaststellen en automatiseren. Neem bijvoorbeeld het goedkeuren van documenten: dit kan volledig geautomatiseerd worden aangeboden bij bijvoorbeeld de kwaliteitsborger.

Automatische koppelingen

Informatie kunt ontsluiten in andere bouw-specifieke applicaties, dankzij een koppeling. Zo sluit je de informatiestromen naadloos aan op bestaande werkprocessen met externe koppelingsmogelijkheden en voorkom je dubbel werk doordat je meerdere systemen moet zien te onderhouden.